WorkshopsDe kweekvijver

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en op zoek naar je passie en je toekomst? Maar heb je het idee dat je er op school niet veel verder mee komt? Dan is deze workshop wat voor jou!

We beginnen bij het begin; wie ben je en wie wil je zijn? Klopt dat plaatje al of kent iedereen je als iemand die je niet echt bent?

We gaan op een creatieve manier aan de slag. Geen ellenlange verhalen maar gewoon doen!

Daarnaast kijken we aan het eind van de workshop wie jou verder zou kunnen helpen op jouw pad. Want het natuurlijk het aller-fijnst om een klankbord te hebben waar je mee kunt blijven sparren!

De mesthoop

Heb je het gevoel dat je vastzit? Dat je niet meer weet waar je heen wilt of naar toe moet? We gaan op een creatieve manier op zoek naar je roots , naar datgene wat jou jou maakt. Niet praten maar actie!

Al lijkt het nu allemaal negatief, een mesthoop vormt compost voor de toekomst. Als je het goed verwerkt kun je geen betere voeding hebben voor je grond! Daarom gaan we de symboliek van de natuur en het tuinieren gebruiken als uitgangspunt voor deze workshop. Op naar een bloeiende tuin!

Het lege nest

Je kinderen de deur uit? Je hebt er naar uitgekeken en toch valt het tegen? Of zag je het met angst tegemoet, ondanks je verder leuke leven?

We maken de balans op van je (gezins)leven en wat het je gebracht heeft. Wat wil je bewaren en wat wil je veranderen? Of heb je het gevoel dat je jezelf helemaal opnieuw moet uitvinden?

Alles mag en alles kan. We beginnen bij het verkennen en daarna volgt de vorm. Letterlijk en figuurlijk! Maar hoe,dat verklappen we nog niet…..

We willen vooral elkaars klankbord zijn en een plek creëren waar ruimte voor jezelf is. Door delen vermeerderen zullen we maar zeggen!

Intuïtief tekenen en schilderen

Moeder -dochter(s) workshop

Misschien gaat je dochter binnenkort op kamers of zijn er te weinig mo­menten om echt met elkaar in gesprek te zijn? Via het gezamenlijk schil­deren komt jullie verbondenheid naar voren en op een creatieve wijze zie je waar je elkaar aanvult of waarin je verschilt.

We gaan vooral uit van jullie kracht en persoonlijke kwaliteit. Door het intuitief gebruik van kleuren en symbolen geef je vorm aan wat jullie bezig houdt en bezielt. Het creatieve proces brengt plezier met zich mee en je gaat op een nieuwe manier naar elkaar kijken! Ook kun je ervaring­en delen met andere moeders en dochters. Een feest van (h)erkenning!

Aan het eind van de workshop ga je ieder met een klein doek en een ge­zamenlijk groot doek naar huis.