BlogDas Glück!

Het platteland is heerlijk: de rust, de ruimte en de natuur. Maar soms snak ik naar sprankeling, energie en vernieuwing! In de stad is men altijd op zoek naar iets nieuws, inspireert men elkaar en volgt de ene trend de andere op. Dat moet je leuk vinden en het tempo bij kunnen houden. Maar op het platteland steekt men de energie vooral in ´alles bij het oude te laten´ . Men koestert traditie en is niet uit op nieuwe zaken die elkaar snel opvolgen. Ook mooi maar soms heel saai….

Daarom is er niets fijner dan mijn vriendin Barbara in Rotterdam op te zoeken. Goede gesprekken, inspiratie opdoen, het huis stylen en af en toe naar het centrum. Dat deden we afgelopen woensdag dan ook. Hoewel nog wat frisjes togen we toch op de fiets richting stadscentrum. We fietsen dan niet over drukke wegen maar heerlijk langs de Rotte. Je hebt geen idee dat ook dat Rotterdam is! En wat was er veel te zien….. veel straten waren helemaal opgeknapt en de huizen gerenoveerd. En schoon!! Een genot om te ontdekken.

En zo fietsten wij richting Markthal toen we in de Zwaanshals ineens allerlei leuke winkeltjes spotten! Das Glück, Ja Wol, Elle Aime, de Volle Kast en een Brocante waar men kan toveren als je het bord voor de deur moet geloven…….

Das Glück trok mijn aandacht: waar had ik daar nou iets over gelezen? Welk tijdschrift? De eigenaresse wist van niets. Ze hadden haar in ieder geval niets gevraagd. We keken rond in haar leuke winkel : leuke zelfontworpen kleding, tassen en een kaartenrek. Dat trok onze aandacht! Allemaal kaarten in jaren –tig stijl van de vorige eeuw. Maar hilarische teksten!! Als gauw gierden we van de lach…..we kwamen niet meer bij! Tja daar moet je´ grijs en wijs´ voor zijn geworden. Vroeger zou het bij een binnenpretje zijn gebleven. Maar wij 50-plussers hebben overal lak aan J. We proesten het uit!

En zo raakten we in gesprek met Heike, de eigenaresse. Ook een heel bevlogen vrouw die haar hart volgt samen met collega Judith . Ze vertelde hoe ze de winkel begonnen waren en wat hen inspireerde. En wij hoe wij coaches zochten naar onze weg op de sociale media…we kregen allerlei tips en adviezen èn een aanbod om te sparren of we misschien wat meer voor elkaar konden betekenen. Wat een cadeau op een doordeweekse dag!

We kochten onze kaarten ( ieder 10 want we konden natuurlijk niet kiezen) en namen buiten afscheid. En ineens dacht ik eraan….´Kom Bar, een selfie op t bankie en dan op Facebook! En dan zetten we erbij: wij hebben het Geluk gevonden!!´ Gelukkig nam Heike de foto want we trilden teveel van het lachen. Met 3 zoenen en een hug namen we afscheid van haar en de winkel. Bij een heerlijke koffie en wat lekkers bij het Lof der Zoetheid genoten we na.

De Markthal hebben we nog gehaald en was leuk, maar geef mij maar de Zwaanshals……….Zoveel Bevlogen Vrouwen in één straat, je kan niet Gelukkiger worden!!