BlogNooit te oud om Bevlogen te zijn

In september ontmoetten we elkaar voor t eerst. Volgens mijn vriendin hadden we veel gemeen: Rotterdam, de zorg en schrijven. Dus een eerste kennismaking werd gepland. Al meteen was t goed! Rotterdamse humor, zorgen voor een kwetsbaar kind en je ziel bloot leggen door middel van je pen. Het klopte inderdaad. Onze ziel lag daar waar de ander misschien niet altijd kon verwoorden wat er was. Maar taal verbindt en maakt zichtbaar wat er nodig is, of niet..

Lees meer...

Das Glück!

Het platteland is heerlijk: de rust, de ruimte en de natuur. Maar soms snak ik naar sprankeling, energie en vernieuwing! In de stad is men altijd op zoek naar iets nieuws, inspireert men elkaar en volgt de ene trend de andere op. Dat moet je leuk vinden en het tempo bij kunnen houden. Maar op het platteland steekt men de energie vooral in ´alles bij het oude te laten´. Men koestert traditie en is niet uit op nieuwe zaken die elkaar snel opvolgen. Ook mooi maar soms heel saai….

Lees meer...

Bevlogen vrouwen

De hele week al aan het denken over dit blog: wat is een goed thema?
Maar vanmiddag al wandelend door de bibliotheek viel het thema bijna op mijn voeten. Het grote geweldige vrouwenboek liet ik van enthousiasme open vallen… op de eerste tekst . Die was van Coco Chanel. Haar statement was; ‘het dapperste wat je kunt doen is voor jezelf denken. Het liefst hardop’. Ik glimlachte. Tja dat doe ik ook het liefst en dan met andere vrouwen! Want niets voelt zo goed als gedachten samen hardop delen. (..)Lees meer...